maandag 2 mei 2011

De één zijn dood, is de ander zijn brood. Bin Laden deel 2

De één zijn dood, is de ander zijn brood. Dat is het gezegde, wat te pas en te onpas overal toegepast wordt. Martin Jol die de druk in Amsterdam niet aan kan en vroegtijdig vertrokken is, waarop Frank de Boer hem op heeft gevolgd. Met succes overigens. De Amsterdammers staan met 1 punt achter die Tukkers, dus het slot van de competitie is erg cruciaal. Maar ik ga het nu niet over voetbal en over sport hebben.

Nee, ik ga het hebben over de nieuwe nummer één van Al-Qaeda, Ayman AL-Zawahiri. Ayman wie? Ayman Al-Zawahiri. Bin Laden’s lichaam is nog niet eens volledig afgekoeld of hij is op de “Most Wanted Terrorists” lijst van de Amerikaanse federale politie, FBI, alweer vervangen door Al Zawahiri. Zo snel kan het dus gaan. Roem is vergankelijk en daar is Bin Laden het ultieme bewijs van.

Wie is deze Al Zawahiri? Hij zou zo de lelijke oudere broer van Bin Laden kunnen zijn. Al-Zawahiri (52) komt uit een gegoede Egyptische familie van artsen en wetenschappers. Hij is zelf oogarts en geldt als ideoloog van Al Qaeda. Familieleden herinneren al-Zawahiri vooral als een diep-religieuze jongen die gedichten schreef en meestal met zijn neus in de koran zat. Ik zie het al helemaal voor me, hoe dat moet gegaan zijn: “Al-Zawahiri, zittend in zijn witte jurk in een grot, met een kaarslampje aan, a la Ti Ta Tovenaar, diep verzonken in zijn boek. Met zijn havik neus, slaat hij pagina op pagina na. Ondertussen citeert hij uit de Koran en verkondigt hij dat Al-Queda de waarheid is en dat de rest van de wereld hun niet begrijpt. Je bent een ideoloog of je bent het niet. Ik vind van niet. Ik vind Al-Zawahiri een slecht acterende, bejaarde travestiet. Een, als wijf geklede miereneuker, die zo snel mogelijk geliquideerd moet worden.

Overigens zegt de Amerikaanse nationale veiligheidsfunctionaris dat de Amerikaanse Special Forces de opdracht hadden gekregen, Osama Bin Laden, te doden. Dus niet om hem gevangen te nemen. Het was een operatie om te doden. Zoals de Amerikanen het altijd zeggen: “It was a shoot to kill”. Daarin zijn ze geslaagd.

Zijn lichaam zal volgens islamitische regels behandeld worden. Ik geloof dat niet. Bin Laden zal geschopt, geslagen en op geplast worden. De kop van jut, maar net iets anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten