maandag 11 april 2011

Sarcasme

In mijn vorige column “Peetvader (papa-ani)” had ik het al over drie vrienden van me, namelijk Mauricio, Hans en Filip. Zij hebben het ook gelezen en alleen Hans heeft liever dat ik niet zijn volledige naam gebruik, dus vanaf nu is het Hans U. Maar vandaag ga ik het niet over Hans U. hebben. Vandaag ga ik het over andere dingen hebben. Dit wordt geen nostalgisch, melodramatisch verhaal met een vleugje humor, zoals in mijn vorige column. Nee, het is nu vrijdag en dan heb ik altijd, voor de meeste mensen, de vervelende eigenschap om sarcastisch te zijn. Ik weet niet hoe dat komt. Misschien komt dat door mijn drang naar het weekend, om zo de ellende van de hele week weg te spoelen. Maandag begin ik altijd fris en fruitig en volle goede moed aan een nieuwe werkweek. Maar halvewege de week zakt de moed mij alweer in de schoenen. Omdat er dan nog twee werkdagen overblijven, moet ik mezelf altijd weer de moed inspreken om die twee resterende werkdagen goed door te brengen. Dan ga ik donderdag, zodra ik opsta, ineens het nummer “The eye of the tiger” draaien. Ik doe dan ook gelijk aan ochtendgymnastiek door de trap op en neer te rennen. Nee, voor mij geen Karl Noten praktijken. Ook al doe ik, net zoals hem, aan ochtendgymnastiek, hij vroeger op tv, ik gewoon thuis, in tegenstelling tot hem doe ik niet aan kinderporno.

Ook zo genoten van het mooie weer? Of van het noodweer de afgelopen dagen? Oh, wat erg he? Mijn vrienden hielden mij, middels hun status, op Facebook op de hoogte. Goh, wat hebben ze mij voor de gek gehouden zeg. “Wat een noodweer”, “Gelukkig ben net NIET op tijd binnen. Wat een kloteweer”, “Damn, tornado’s in Gelderland!!” etc. Wat hebben ze mij laten schrikken zeg. KNMI gaf een weeralarm af. Het zou hozen! Het zou gevaarlijk zijn om de weg op te gaan. Er werden windstoten verwacht meer dan 120 km / uur. Code rood, Code geel, en weet ik veel wat voor alarmerende dingen ik nog meer las. Toen het eindelijk zover was………….BLEGGHHH niks! Het was wel bewolkt, maar noodweer?? Niet boven mijn hoofd. Ik denk dat dat komt omdat ik het Noorden woon. Wij Noordelingen hebben het nooit zo erg, als de rest van Nederland. Er wordt altijd wel om ons Noordelingen gelachen, maar uiteindelijk zijn wij de laatste zijn die het hardst zullen lachen. Mocht Al Gore gelijk hebben, met zijn Global Warming documentaire, dan komt de helft van Nederland binnen afzienbare tijd onder water te staan. En welke provincies worden in zijn geheel gespaard? Juist ja, Groningen en Drenthe. Je zult het dan net zien dat die arrogante Westerlingen massaal naar het Noorden komen vluchten. Als het eenmaal zover is, dan moeten wij onze grenzen voor hen gaan sluiten. “Jullie hebben altijd beweerd dat wij boeren waren. Jullie hebben ons altijd uitgelachen met onze klompen. Jullie toonden geen respect voor onze hunnebedden, en nu moeten wij jullie binnenlaten? Daar komt dus niks van in. Verdrink maar lekker in jullie poel des verderfs vol met zelfmedelijden. Stik er maar in!”

Daar kan ik dus niet over. Minachting jegens anderen. Ik minacht Gordon ook, maar dat is terecht. Die man is zo vol van zelfverheerlijking, dat hij zelfs in staat is om zijn eigen stront op te eten, omdat hij het zonde vind om het door te spoelen, juist omdat het ZIJN stront is. Die man is een zelfverklaarde, lopende relnicht. Ik walg van hem. Gordon is een schande voor de televisie. Weet je wie niet om aan te zien is? Maurice Wijnen, de jurylid van SBS6. Zijn naam zegt u waarschijnlijk niets, maar als ik zeg dat het de jurylid is met die grote oren, dan zegt u: “Ohh hij…… Ieeuwww!!” Iemand met zulke grote oren, zal wel heel goed moeten kunnen horen, maar hij niet hoor. Als iemand auditie doet, zet hij gewoon een koptelefoon op om beter te luisteren. Dat is pas een lachwekkend gezicht. Maurice Wijnen met een zwarte koptelefoon op. Normaal gesproken verdwijnen jouw oren in de koptelefoon, zodra je het op hebt. Maar niet bij Maurice Wijnen hoor. Bij hem is het net omgekeerd. De koptelefoon verdwijnt in zijn oren!

Van Persie ook zo’n misselijk mannetje. Na zijn geruchtmakende wissel, waarin hij tegen de bondscoach zei dat hij beter Sneijder had moeten wisselen, heeft hij het bij mij afgedaan. Zelfs iemand met een verstandelijke beperking wist dat Van Persie gewisseld had moeten worden. Als ik bondscoach was geweest, stuurde ik hem linea recta naar de Afrikaanse jungle om voor straf hard genomen te worden door de lokale bosnegers met hun houten twee meter lange totumpalen! Daar verlangen ze wel naar een portie blank, gespierd vlees. Wedden dat Van Persie als een beter gezegend mens weer terugkomt? Na de wedstrijd ging hij het ook nog glashard ontkennen. Alsof wij, miljoenen tv kijkers, debielen zijn. Van Persie, ik hoop dat je komend seizoen hard op je bek gaat. Dat zal hem leren!

Ongetwijfeld zullen er nu mensen zijn, die vinden dat ik te ver ben gegaan. Dat maakt niet uit, want zoals ik het al eerder zei, het is vrijdag. Het is dan ook niet mijn schuld, maar de schuld van mijn sarcasme. Ik wens jullie allen een fijn weekend.

Emerson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten